Ik heb een vraag over mijn onderhoudscontract factuur

Monteur is nog niet bij u geweest?
Het kan zijn dat onze monteur nog niet is langs geweest, maar dat u toch de factuur al ontvangt. Dit kan kloppen, omdat u een servicecontract heeft van een jaar. Het bedrag wat u jaarlijks betaald is voor het hele jaar aan extra service waar u gebruik van mag maken en daarbij hoort ook het jaarlijkse bezoek van de monteur. Als het goed is komt de monteur dus nog bij u langs! Bent u nieuwsgierig en wilt u weten wanneer uw afspraak gaat plaatsvinden, bel of mailt u ons dan gerust! Een maand voorafgaand aan de afspraak mailen wij u met de exacte datum, dus daar kunt u ook op wachten.

Ik heb geen onderhoud gekregen, maar ben overgestapt (of ga overstappen) naar het nieuwe beveiligingssysteem, moet ik nu wel betalen?
Normaal kost het installeren van een nieuw alarmsysteem €199,00 en voor vaste klanten met een onderhoudscontract zijn de kosten €135. In plaats van het onderhoud is er bij u een nieuw systeem geïnstalleerd (of gaat dit binnenkort plaatsvinden). Om het eenvoudig te houden qua facturatie, krijgt u van ons geen factuur voor de installatie van het nieuwe basisalarmsysteem, maar verreken wij deze kosten met het te betalen bedrag voor het onderhoud. Heeft u extra componenten bij het nieuwe systeem genomen, dan krijgt u hier een aparte factuur voor.

Hoe kan ik betalen?
Indien u ons heeft gemachtigd voor automatische incasso hoeft u geen actie te ondernemen. Anders verzoeken wij u vriendelijk binnen de gestelde termijn de betaling te verrichten. U kunt via iDEAL betalen door op de blauwe knop "Nu betalen' te klikken, helemaal onder aan deze e-mail. U kunt ook het bedrag zelf overmaken o.v.v. uw klantnummer en factuurnummer. Mocht u aan de hand van deze factuur nog vragen hebben, neemt u dan gerust contact met ons op.

Wat houdt een onderhoud/service contract precies in? 
U kunt het hele jaar door, 24 uur per dag, onbeperkt gebruik maken van onze technische dienst. Onze storingsmonteurs kunnen op afstand meekijken, problemen voor u oplossen en helpen om het alarmsysteem naar uw wensen in te richten. Doordat u een servicecontract heeft, krijgt u voorrang bij onze technische dienst en mag u onbeperkt hulp inschakelen. Tevens komen wij eenmaal per jaar een servicebeurt aan het alarmsysteem uitvoeren, thuis of op de zaak. Wij houden in de gaten wanneer uw jaarlijkse service/ onderhoudsmoment weer is, zodat u op dat vlak volledig ontzorgt wordt. Daarnaast voeren wij op afstand, indien nodig, beveiligingsupdates uit, zodat uw systeem altijd het beste beveiligd is.

Tijdens de servicebeurt zullen niet alleen de batterijen worden vervangen, ook zullen wij het complete systeem controleren, doormeten, reinigen en bijstellen van zoals: de centrale controle stuureenheid (CCS), alle gemonteerde detectoren, communicatieverbinding alarmgevers, akoestisch + optisch, in-/uit- schakelapparatuur, zoals in beveiligingsplan omschreven energievoorziening CCS en noodvoeding. Ook bestaat hier de mogelijkheid om samen met de monteur te kijken of alle instellingen nog naar wens zijn of er gebruikers toegevoegd moeten worden of codes gewijzigd en bestaat er de kans om zonder extra installatie- en voorrijkosten (u betaalt alleen de kosten voor een component) eventueel uw systeem uit te breiden. Bijvoorbeeld door een digitale deurbel met camera aan te schaffen

Contact via mail Telefonisch contact