Wat is een slim stopcontact/ slimme stekker (Smart Plug)?

Met een slimme stekker maak je elk gewenst elektrisch apparaat in huis slim. Plaats een slimme stekker in een bestaand stopcontact en sluit er een apparaat, zoals een lamp of koffiezetapparaat, op aan. Vervolgens is het mogelijk om apparaten op afstand met je smartphone/tablet te schakelen (aan/uit) en optioneel het energieverbruik meten.. Daarnaast heeft u direct inzicht in uw verbruik van de LED-lamp en wordt het verbruik real-time geregistreerd in de app.

Hoe werkt het?

Een slimme stekker verbind je draadloos met een basisstation (de schakel tussen het internet en je slimme stekker) of direct met je smartphone of tablet. Dit hangt af van het ingebouwde communicatieprotocol, zoals Bluetooth, Z-Wave, ZigBee, wifi of het unieke protocol van de fabrikant.

Voorbeeld

Je kind vindt het fijn om een lamp aan te hebben tijdens het slapen. Steek een slimme stekker in het stopcontact en sluit het nachtlampje hierop aan. Koppel de slimme stekker aan het beveiligingsysteem. Zodra je kind in slaap valt, gaat het licht vanzelf uit. En als je kind wakker wordt, gaat het lampje automatisch weer aan. Van alle gebeurtenissen ontvang je een melding op je smartphone, zodat je constant op de hoogte blijft.

 

Contact via mail Telefonisch contact